Naturlejrskole

Sheltere
OVERNATNING i SHELTERS VED FISKEBÆK NATURSKOLE
Ja, det lyder rigtig dejligt, og det er det også 😉

Men det er anderledes end at være på hyttetur i en spejderhytte med køjer, køkken, en varm opholdsstue osv.

Når man er på overnatning foregår ALT i princippet udendørs i døgnets 24 timer.

I kan selvfølgelig bruge naturskolens toiletter til at gå på toilettet på – men det er ikke konstrueret som omklædningsrum og badeværelse.

Madlavning, opvask, kaffebrygning, vandhentning osv. foregår alt sammen udendørs –  Og kan man ikke helt se sig selv i disse rammer – f.eks. hvis det nu mod forventning skulle være halvdårligt vejr –  så skal I måske lige overveje det en gang til !!

I skal med andre ord være indstillet på udeliv – naturskolebygningen er ikke til almindeligt ophold, selv om det regner og blæser lidt mere end man lige havde håbet på!

Sådan booker I shelterne: Hvert år fra midt i maj kan skoler fra Herlev, Gladsaxe og Furesø Kommune sende en mail til naturskolen med overnatningsønsker til det kommende skoleår. Vi fordeler herefter klasserne og opdaterer kalenderen her på hjemmesiden. Er der herefter ledige dage, kan skolerne skrive en mail eller ringe for at booke shelterne.

Er shelterne ikke booket i kalenderen (se det her), kan alle frit bruge dem (først-til-mølle) – dog uden adgang til skurvogn og naturskolens toiletter (om sommeren er der adgang til offentlige toiletter ved Furesø Marina).

FACILITETER

Bålplads: til bål, hygge og evt. madlavning.
Naturskolens køkken er ikke til disposition.
Vi har bålgryder I kan låne hvis I har brug for det
Brænde: Skal I selv medbringe eller samle i skovbunden
I har adgang til rindende koldt vand fra en udendørs hane. Opvask foregår udendørs og ikke i køkkenet (eller på toilettet.)
Naturskolen råder ikke over badefaciliteter.
Overnatning: Foregår i shelters. der er 4 stk. og der kan sove 6-8 i hver. Telte er vi generelt ikke så glade for, med mindre det er strengt nødvendigt.
Skurvognen ved siden af shelterne indeholder et stort køleskab, samt save og økser til oparbejdning af det brænde I finder i skoven, samt ildslukker. Alt leveres selvfølgelig tilbage i en stand som I selv forventer at modtage det i.

Når I forlader området igen:

Shelterpladsen efterlades i pæn stand. Toiletterne på naturskolen skal se ordentlige ud og gulvet i mellemgangen fejes. Skurvogn fejes. Husk at tømme køleskabet og at låse efter jer.

Det er jeres ansvar at området er i en stand så næste hold kan flytte ind umiddelbart efter jer.
Rigtig god fornøjelse med opholdet 😉

Leave a Reply