Fugle

Biopix.dk

3-6 klasse
Periode: november-maj
Tidsforbrug: 3-4 timer på naturskolen

Turen er en rigtig god vintertur. Fugle kommer tæt på husene og kan nemt lokkes til med foder. Der er således rigtig gode muligheder for at iagttage fugle gennem vinduerne, så vi i ro og mag kan lære hvordan de forskellige arter ser ud inden vi går på tur i skoven og langs søen.

Er det blevet godt hen på foråret kan vi også prøve at lytte efter fuglestemmer og se om vi kan lærer at genkende fuglene uden vi umiddelbart kan se dem.

Først tager vi en snak om fugle og deres spændende verden. Spændende fugle netop nu, særlig adfærd, fødevalg og måske lidt om yngleadfærd eller tilpasninger. Derefter går vi en lang tur i området med kikkert, hvor vi bruger både øjne og ører, og finder fuglene i deres verden.

Fuglejagt med kikkerter og åbne sanser er en spændende oplevelse og der er gode muligheder for at gøre fugleturen på naturskolen til en del af et længere forløb om fugle på skolen.

Naturskolen har kikkerter til alle, men har du din egen kan du også bruge den i stedet for at låne.

Forberedelse:
Et lille forhåndskendskab til de mest almindelige fugle, men kan også fint være en inspirationstur til et fugleforløb på skolen. Kig evt. lidt på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside. Der er meget at hente www.dof.dk

Tips til dagen: 
Varmt tøj, madpakke, de gode vandrestøvler.

Læringsmål:

  • Eleverne introduceres til fugle som dyregruppe, samt præsenteres for de almindeligste fugle omkring Fiskebæk Naturskole
  • Eleverne træner brug af relevant udstyr og hensigtsmæssig adfærd under naturobservationer
  • Eleverne udfører feltbestemmelser på baggrund af deres observationer

Leave a Reply