Nye aktivitetsforløb

I skoleåret 2019 – 20 vil vi afprøve et nyt koncept til de mindre elever.

Ekspeditiontur med jagtfagligt omdrejningspunkt.
Forløbet er målrettet 1. – 2. klasse, tidsrammen er 3 – 4 timer og perioden vil være efterår og vinter. og kan ses som en naturlig forberedelse til turen “Mini-jagttegn”, som henvender sig til 3. og 4. klassetrin.

Vi draget til skovs og etablerer basecamp – herefter fortsætter vi med forskellige jagtligt udfordringer, hvor eleverne bl.a “konkurrere” med udvalgte rovdyr.

Bauneslettens sommerfugle.
Forløbet er målrettet 4. til 6. klasse, tidsrammen er 3 – 4 timer. Sommerfuglene er mest aktive i forsommeren, så vi udbyder turen i maj/juni. Baunesletten i Furesø er levested for mange sommerfugle, heriblandt den sjældne og truede Violetrandet Ildfugl. Forløbet sigter imod at monitere sommerfuglebestanden i sin helhed, og ildfuglebestanden i særdeleshed med henblik på at sikre viden om hvilke tiltag der skaber de bedste betingelser for Violetrandet Ildfugl. Dagens resultater vil blive videregivet til Miljø- og Naturforvaltningen i Furesø kommune som er projektejer, og som vil bruge de data aleverne indsamler i deres fremadrettede arbejde for at sikre Violetrandet Ildfugls overlevelse og trivsel på Baunesletten.

Rent praksis skal vi observere, indfange, bestemme og genudsætte sommerfugle. Vi får brug for at lære at bruge slagnet og bestemmelseskort på dagen. Og måske også en lille smule botanik 😉

Læs mere om forløbene under fanen “dagsaktiviteter”