Klassetrin: 7-10 klasse
Periode: november – april
Tidsforbrug: 4 timer på naturskolen
Turen tager engentlig udgangspunkt i begreber som biodiversitet, naturtype og indikatorarter. Desuden snakker vi og om naturbeskyttelse, fredninger og lidt om vores EU-forpligtigelser indenfor naturområdet. Dagens praktiske aktivitet er en såkaldt punkttælling, som er en overvågningsmetode der anvendes over hele verden. Her følger vi en bestemt rute og på specifikke positioner men en given naturtype forsøger vi at artsbestemme og opgøre antallet af de fugle vi kan se og høre. Vi tager udgangspunkt i 8 udvalge fuglearter for at gøre det mere overskueligt.
Tilbage på naturskolen regner vi lidt på vores resultater for at synliggøre nogle at de begreber vi har snakket om i indledningen. Samtidig får eleverne forhåbentlig den oplevelse at man faktisk godt kan regne på tal og benytte sig af en rigtig og anerkendt metode, selv om man kun går i 8. klasse.
Tips til dagen:
Medbring godt tøj, varmt, vind- og vandtæt – det er næsten altid koldere end man lige tror selv om solen skinner, og så selvfølgelig en god madpakke – der er langt til Q8 og ingen købmand.
Forberedelse:
Eleverne kan med fordel være inddelt i grupper inden de møder på naturskolen 3-5 pr. gruppe, og lidt generel viden om almindelige danske fugle vil også være velkommen.