Bag brødet

Foto: Anne Merete Rask

Klassetrin: 2 – 6 klasse
Periode: Slutningen af april – juni
Tidsforbrug:
4 timer

“Bag brødet” er et nyt forløb, som vi udbyder i april-juni 2025.

Vi sanker urter i skoven og bager flere forskellige slags brød over åben ild, både med og uden urter. Vi kværner korn på kornkværn, arbejder med mel af forskellige kornsorter og måske forskellige hævemidler, vi ryster vores eget smør og laver friskost til brødet. På dagen har vi fokus på naturen som spisekammer og oplevelsen som taler til alle sanser: En dag ved bålet med skoven som ramme, hvor vi i fællesskab nyder de mange smagsoplevelser.

Ovenstående beskrivelse er vores umiddelbare idé til forløbet, men der er også andre muligheder, afhængig af elevernes alder og jeres ønsker til forløbet. Vi kan for eksempel eksperimentere med forskellige hævemidler, eller bage brød fra forskellige lande over åben ild. Det kunne være surdejsbrød, majsbrød, tortillas, naan, finsk hulbrød, tyrkisk sesambrød og/eller toscansk focaccia.

Tips til dagen: Husk varmt tøj, for selvom det er april-juni, kan det stadig være koldt at være ude en hel dag. Og selvom der vil være masser af lækkert brød, er det stadig en god idé at medbringe en solid madpakke og drikkedunk.