Naturlejrskole

Sheltere
OVERNATNING i SHELTERS VED FISKEBÆK NATURSKOLE
Ja, det lyder rigtig dejligt, og det er det også 😉

Men vær opmærksom på, at det er anderledes end at være på hyttetur i en spejderhytte med køjer, køkken, en varm opholdsstue osv.

Når man er på overnatning foregår ALT udendørs hele døgnet.

I kan selvfølgelig bruge naturskolens toiletter til at gå på toilettet på – men de er ikke konstrueret som omklædningsrum og badeværelse.

Madlavning, opvask, kaffebrygning, vandhentning osv. foregår alt sammen udendørs –  Og kan man ikke helt se sig selv i disse rammer – f.eks. hvis det nu mod forventning skulle være halvdårligt vejr –  så skal I måske lige overveje det en gang til !!

I skal med andre ord være indstillet på udeliv – Naturskolebygningen på nær adgang til toiletterne vil være aflåst, når den almindelige arbejdsdag slutter. 

I hverdagene har naturskolen normalt to klasser på dagsbesøg med naturvejleder i tidsrummet 8.30-13.30, og her skal I regne med, at vi har undervisning inde i naturskolen, på og omkring gårdspladsen, ved vandhullet og/eller den lille havn. Hvis I ankommer før kl. 13 anbefaler vi derfor, at I tager på tur til Furesøbad eller i skoven, så vi ikke er for mange på naturskolens område, mens der er undervisning.

Sådan booker I shelterne: Hvert år fra midt i maj kan skolerne fra Herlev, Gladsaxe og Furesø Kommune sende en mail til naturskolen med overnatningsønsker til det kommende skoleår. Vi fordeler herefter klasserne og opdaterer kalenderen her på hjemmesiden. Er der herefter ledige dage, kan skolerne skrive en mail med relevante oplysninger for at booke shelterne.

Er shelterne ikke booket i kalenderen (se det her), kan alle frit bruge dem (først-til-mølle) – dog uden adgang til shelterhytte og naturskolens toiletter (om sommeren er der adgang til offentlige toiletter ved Furesø Marina).

FACILITETER

Bålplads: til bål, hygge og evt. madlavning.

Vi har bålgryder I kan låne hvis I har brug for det (bestil dem inden vi går hjem).

Brænde: Skal I selv medbringe eller samle i skovbunden
I har adgang til rindende koldt vand fra en udendørs hane. Opvask foregår udendørs og ikke i håndvasken på toiletterne.

Naturskolen råder ikke over badefaciliteter.

Overnatning: Foregår i shelters. der er 4 stk. og der kan sove 6-8 i hver. Telte må I gerne holde igen med, med mindre det er strengt nødvendigt.
Vores nye, flotte shelterhytte på 9,9 m2  indeholder et køleskab (ingen fryser), elkedel, save og økser til oparbejdning af det brænde I finder i skoven, samt ildslukker. Alt leveres selvfølgelig tilbage i en stand som I selv forventer at modtage det i. Shelterhytten finder I lige ved siden af shelterpladsen.

Når I forlader området igen:

Shelterpladsen efterlades i pæn stand. Toiletterne på naturskolen skal se ordentlige ud og gulvet i mellemgangen fejes. Shelterhytte fejes. Husk at tømme køleskabet, lukke vinduer og at låse efter jer.

Det er jeres ansvar at området er i en stand så næste hold kan flytte ind umiddelbart efter jer.
Rigtig god fornøjelse med opholdet 😉

Vores nye shelterhytte stod færdig i uge 17 🙂

Skriv et svar