Fugle

010

Foto: Søren Tange Madsen

Klassetrin: 3. – 5. klasse
Periode: november-maj
Tidsforbrug: 3-4 timer på naturskolen

Turen er en rigtig god vintertur. Mange fuglearter kommer tæt på husene og kan nemt lokkes til med foder, og der er ikke blade på træerne, så det er relativt nemt at få set en del forskellige fugle. Der er således rigtig gode muligheder for at iagttage fuglene og få lært nogle stykker at kende i løbet af dagen. Hver fugletur er også en lille intern konkurrence med resten af vores fugleture, hvor mange arter ser vi mon og hvad kan vi gøre for at se så mange som muligt.

Er det blevet godt hen på foråret kan vi også prøve at lytte efter fuglestemmer og se om vi kan lærer at genkende fuglene uden vi umiddelbart kan se dem.

Først tager vi en snak om fugle og deres spændende verden. hvilke fugle er spændende netop nu, noget om særlig adfærd, fødevalg og lidt om yngleadfærd og tilpasninger. Derefter går vi en lang tur i området med kikkert, hvor vi bruger både øjne og ører, og finder fuglene i deres verden.

Fuglejagt med kikkerter og åbne sanser er en spændende oplevelse, og der er gode muligheder for at gøre fugleturen på naturskolen til en del af et længere forløb om fugle på skolen.

Naturskolen har kikkerter til alle, men har du din egen kan du også bruge den i stedet for at låne.

Forberedelse:
Et lille forhåndskendskab til de mest almindelige fugle, men kan også fint være en inspirationstur til et fugleforløb på skolen. Kig evt. lidt på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside. Der er meget at hente www.dof.dk

Tips til dagen: 
Varmt tøj, madpakke, de gode vandrestøvler.

Læringsmål:

  • Eleverne introduceres til fugle som dyregruppe, samt præsenteres for de almindeligste fugle omkring Fiskebæk Naturskole
  • Eleverne træner brug af relevant udstyr og hensigtsmæssig adfærd under naturobservationer
  • Eleverne udfører feltbestemmelser på baggrund af deres observationer

Skriv et svar