Livet i dammen

IMG_3908-1

Foto: Ingeborg Andersen

Klassetrin: 1. – 3. klasse
Periode: April – juni

Tidsforbrug: ca. 3 timer på naturskolen

En oplevelsestur der skal give de mindste elever en fornemmelse af den mangfoldighed der befinder sig under det relativt lille vandspejl. Selvom vandhullet er lille kan der sagtens være et rigt og varieret dyreliv.

Turen er et must for de mindste årgange, og metoderne er et vigtigt led i en god ”naturskole opdragelse”. Det at fange og håndtere smådyr bliver genbrugt i flere andre forløb, hvor det er et redskab sammen med andre undersøgelser til at danne sig et større overblik over forskellige biotoper.

Udstyret med ketcher, net, fotobakker, luppe, bestemmelsesduge, håndbøger og andet relevant udstyr, bruger børnene en god time ved vandhullet. Eleverne vil få praksiserfaring med hvordan man fisker efter dyr og betragter deres mangfoldighed i udseende og levevis. Vi prøver også at sortere dyrene i grupper efter levevis eller slægtskab. Hvis der er tid og fokus til det, læser vi også om det vi finder i forskellige håndbøger, så alle de spændende historier kommer frem.

Tips til dagen:
Praktisk tøj og gerne gummistøvler, samt skiftetøj hvis uheldet er ude. Desuden gør en spændende madpakke underværker som afslutning på en god dag.

Læringsmål:

  • Eleverne introduceres til de mest almindelige smådyr i danske vandhuller, og hvordan man bestemmer dem
  • Eleverne får erfaring med relevante undersøgelsesmetoder og -udstyr

Skriv et svar