På jagt i vildnisset

jagt i vildnisset

Foto: Jørgen Bentzen

Klassetrin: 1. – 2. klasse
Periode: oktober – januar
Tidsforbrug: 3 – 4 timer incl. frokost i det fri

“Ekspeditiontur” med lejrliv og jagtfagligt omdrejningspunkt.

Turen starter på naturskolen, hvor der er formiddagsmad og et hurtigt oplæg så alle er
orienteret om dagens forløb.

Efter oplæg og orientering hanker vi op i trækvognen og rygsække med det grej vi skal bruge i løbet af dagen, og går så ud i skoven til vores lejrområde.

Efter ankomst skal vi lige gøre de sidste aktiviteter klar. Her er der tid til lidt fri leg, og imens kan I dele børnene i det antal grupper vi aftaler.

Så går vi i gang med aktiviteterne, hvor børnene arbejder i deres grupper på forskellige stationer. Alle grupper kommer til at prøve det hele, og vi både komme til at arbejde helt selvstændigt uden voksnes indblanding i nogle aktiviteter, og i andre aktiviteter vil der være en voksen til at styre løjerne.

Vi træner færdigheder som opmærksomhed, observationsevne, kendskab til dyr, brug af kikkert, prøver at skyde med elastikgeværer og bygger primitiv lejr.

Afslutningsvis spiser vi frokost og repeterer dyrekending i lejren, rydder op og går tilbage mod naturskolen hvor dagen afsluttes på gårdspladsen.

Turen kan ses som en naturlig forberedelse til aktiviteten ”mini-jagttegn”, som henvender sig til 3. – 4. klassetrin. Her går vi lidt mere systematisk til værks med det jagtfaglige stof og der arbejdes mere selvstændigt i grupperne.

Tips til dagen: Det er vigtig med godt tøj og varmt fodtøj, ikke mindst til de voksne, og så selvfølgelig en solid og nemt håndteret madpakke og en fuld vanddunk.

Læringsmål
• Eleverne træner selvstændighed og “mod”.
• Eleverne skal forholde sig sikkerhedsmæssigt korrekt i forhold til ”farligt” legetøj (skydevåben) og håndværktøj som save og spader.
• Eleverne træner samarbejde og kompromis og skaber noget i fællesskab som alle kan være stolte af

jagt2

Foto: Anne Merete Rask