Fugle for de mindste

IMG_4867 (3)

Foto: Anne Merete Rask

Klassetrin: 1. – 2. klasse
Periode: december – april
Tidsforbrug: 3 – 4 timer incl. Frokost

Fugle er en rigtig god organisme at arbejde med, de er forholdsvis lette at få øje på, de er almindelige overalt, alle børn kender fugle, og det er nemt at gå videre med hjemme på skolen.

Aktiviteten har kørt en sæson, og har været en succes.

Vi har en lang tradition for at arbejde med fugle på mellemtrinnet, men der er også masser at tage fat på med de mindste skoleelever. Faktisk er der rigtig meget stof og rigtig mange forskellige kompetencer, man kan træne under arbejde med fugle.

Dagen er opbygget på traditionel vis med en ”inde ude inde” tilgang, hvor der vil være et kort oplæg om fugle generelt, herefter vil børnene blive delt i grupper, som så besøger forskellige værksteder/stationer, hvor fugle er omdrejningspunktet.

Vi arbejder med observation og genkendelse både fra skjul og på en mere traditionel gåtur, og så har vi også inkluderet en “krea-aktivitet” hvor vi laver fuglefoder i den kolde tid.

I marts-april har vi fokus på fuglenes forårsaktiviteter og kan f.eks. bygge fuglereder ud fra forskellige modeller (solsort, ringdue, husskade, gulspurv eller gærdesmutte).

Skriv gerne ved bestilling af turen om I ønsker et forløb om “vinterfugle” eller “forårsfugle”.

Når alle er igennem værkstederne vil der være frokost, og så er der måske tid til lidt fri leg inden I skal tilbage til skolen.

Husk den god madpakke og drikke, varmt tøj så man også kan sidde stille udenfor.

Læringsmål:

  • Eleverne introduceres til de mest almindelige fugle i skov og ved søen, genopfrisker artsnavne
  • Eleverne får erfaring med relevante undersøgelsesmetoder og nødvendigt udstyr
  • Eleverne prøver grundlæggende artsbestemmelse vha. fotomateriale, træfugle, plysfugle, udstoppede fugle og fugle i felten.

Det er de her fugle vi primært kommer til at arbejde med:
Find 12 fugle ved Fiskebaek Naturskole